Bemutatkozás

A Doktori Iskola több tudományág számos – egymással összetartozó, kiegészítő és egymást kölcsönösen feltételező – kutatási terület összehangolt tanulmányozásával vizsgálja napjaink olyan új kihívásainak módszereit, eljárásait, amelyek az élelmiszer és táplálkozástudománnyal és ezáltal a népegészségüggyel szoros kapcsolatban vannak. Ez a sokrétű szerteágazó feladatkör indokolta, hogy a Debreceni Egyetem különböző karain (MÉK, TTK, ÁOK) dolgozó kutatókat próbáljunk meg integrálni a közös célok megvalósítása érdekében.

A Táplálkozás- és  Élelmiszertudományi Doktori Iskola célja, hogy lehetőséget nyújtson doktori (PhD) fokozat szerzésére

  • a táplálkozás és egészség témakörében
  • egészség- és gyógyszeripar
  • táplálkozási lánc élelmiszer-kémiája és biokémiája
  • élelmiszerbiztonság, élelmiszerek minőségbiztosítása, minőségjellemzése és minőségmegőrzése
  • élelmiszer biotechnológia és technológia
  • élelmiszerminőség, táplálkozás és egyes betegségek

Az Élelmiszertudományi és -mérnöki kutatásnak jelentősége egyre nő napjainkban, hiszen az élelmiszer biztonság, az élelmiszer és alapanyag minőség, továbbá az újabb és újabb módszerek és eljárások alkalmazása az élelmiszer láncban új kihívásokat teremt, amelyek gyakran szoros kapcsolatban vannak a táplálkozás és az egészség témakörével. Összefüggésük az élelmiszer minőséggel a világ ilyen irányú kutatásaiban egyre nagyobb arányt képvisel.

Frissítés dátuma: 2017.06.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.