Doktori programok

A doktori iskola két doktori programra tagozódik

  • táplálkozástudományi és
  • élelmiszertudományi doktori programra.

A Táplálkozástudományi doktori program

célja, hogy lehetőséget nyújtson doktori fokozat szerzésére az orvostudományok területén

  • a táplálkozás és egészség témakörében
  • egészség- és gyógyszeripar

A táplálkozástudománnyal kapcsolatos kutatások mind az obezitás mind a cukorbetegségek mind a emésztő- és érrendszeri betegségek megelőzése terén egyre nagyobb jelentőségűek. Összefüggésük az élelmiszer minőséggel a világ ilyen irányú kutatásaiban egyre nagyobb arányt képvisel. Az élelmiszerek által kialakított élettani hatásokkal, különös tekintettel a klínikailag hasznosítható hatástani változásokra. Különös figyelmet kapnak a gyógyszer és az élelmiszer kategóriák mellett létező táplálkozás terápiai fejezetek, amelyek részben e speciális gyógyterápiák, a gyógyszer-élelmiszer interakciók, valamint az egyes kórállapotok táplálkozástudományi kérdései. A Debreceni Egyetem ezen a területen a karközi együttműködésekkel páratlan lehetőségekkel redelkezik.

Programvezető

  • Dr. Szilvássy Zoltán, egyetemi tanár, DSc

Az  Élelmiszertudományi Doktori Programjának

célja, hogy lehetőséget nyújtson doktori (PhD) fokozat szerzésére a következő területeken

  • táplálkozási lánc élelmiszer-kémiája és biokémiája
  • élelmiszerbiztonság, élelmiszerek minőségbiztosítása, minőségjellemzése és minőségmegőrzése
  • élelmiszer biotechnológia és technológia

Az Élelmiszertudományi és -mérnöki kutatásnak jelentősége egyre nő napjainkban, hiszen az élelmiszer biztonság, az élelmiszer és alapanyag minőség, továbbá az újabb és újabb módszerek és eljárások alkalmazása az élelmiszer láncban új kihívásokat teremt.

Programvezető

  • Dr. Kovács Béla, egyetemi tanár, PhD

Frissítés dátuma: 2019.01.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.