Tantárgyak- Élelmiszertudományi doktori program

Kötelező tárgyak

Tárgy neve Tárgyfelelős
Táplálkozás és funkcionális élelmiszerek Dr. Szilvássy Zoltán
Biometria Dr. Huzsvai László
Általános kutatási ismeretek (közös a DE-n) Dr. Csernoch László
Élelmiszertudományi kutatások kiemelt területei Dr. Győri Zoltán

Kötelezően választható tárgyak

Tárgy neve Tárgyfelelős
Elemanalitika (AAS, ICP) Az élelmiszervizsgálat spektroszkópiai módszerei Dr. Kovács Béla
Élelmiszerlánc minőségügyi és biztonsági követelményei az Európai Unióban Dr. Bánáti Diána
A biotechnológia újabb eredményei, fókuszban az élelmiszer-biotechnológia Dr. Pócsi István
Az élelmiszerbiztonság tudományos alapjai és gyakorlata Dr. Győri Zoltán
Innováció az élelmiszeriparban, funkcionális élelmiszerek fejlesztése Dr. Prokisch József
Élelmiszerkémia Kincses Sándorné Dr., Dr. Kovács Erzsébet
Élelmiszerek fizikai és reológiai vizsgálata Dr. Sipos Péter
A tápanyag tartalom meghatározásának modern módszerei Dr. Csapó János
Mikotoxinok a táplálékláncban, hatásuk kimutatásuk és bioszintézisük szabályozása

Dr. Pusztahelyi Tünde,

Dr. Emri Tamás

Az agrokemikáliák élelmiszerbiztonsági megítélése Dr. Ambrus Árpád

Szabadon választható tárgyak

Tárgy neve Tárgyfelelős
Elemspecializációs módszerek az élelmiszervizsgálatokban Dr. Kovács Béla
Kapcsolt analitikai rendszerek Dr. Kovács Béla
Élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés alapjai Dr. Zentai Andrea
Minőségügyi rendszerek alkalmazása az élelmiszerláncban  Dr. Győriné Dr. Mile Irma
Bioaktív komponensek  és analitikájuk a zöldség és gyümölcsfelékben Dr. Remenyik Judit
Nanorészecskék az élelmiszerekben Dr. Prokisch József
Élelmiszer toxikológia Dr. Prokisch József
Élelmiszer allergének és allergén-mentes termékek gyártásának szabályai és módszere Dr. Prokisch József
Innováció az élelmiszeriparban, funkcionális élelmiszerek fejlesztése Dr. Prokisch József
Speciális élelmiszer technológiák Dr. Győri Zoltán, Dr. Sipos Péter, Dr. Csapó János, Gálné Dr. Remenyik Judit
Táplálkozás- és élelmiszermarketing Dr. Szakály Zoltán
Fitonutriensek a táplálkozásban Dr. Veres Szilvia
Állati modellrendszerekre alapozott táplálkozáskutatás genetikai és molekuláris sejtbiológiai alapjai Dr. Máthé Endre
Élelmiszerek piacra kerülésének jogi és közegészségügyi vonatkozásai Dr. Lugasi Andrea
Mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves anyagok újrahasznosítási technológiái Dr. Tamás János
Klímaváltozás (aszály, belvíz) élelmiszer-biztonsági hatásának vizsgálata távérzékelési eljárásokkal Dr. Tamás János

Élelmiszer-biztonság vízkészlet-gazdálkodási összefüggései

Dr. Nagy Attila

Élelmiszeripari hulladékok analitikai vizsgálata

Dr. Nagy Péter Tamás
Mikrobiológiai gyorsmódszerek az élelmiszer minőségi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokban Dr. Karaffa Erzsébet
Növényvédő szer és szermaradvány analitika Dr. Kadenczki Lajos
Prediktív mikrobiológia Dr. Baranyi József
Egészséges táplálkozás, életkori sajátosságok Dr. Gesztelyi Rudolf
Táplálkozási faktorok kapcsolata légúti obstruktív betegségekkel Dr. Gesztelyi Rudolf
Étrendkiegészítők szerepe, kedvező és kedvezőtlen hatásaik Dr. Juhász Béla
Egészségügyi rendszerek működése és irányítása  Dr. Rurik Imre
Xenobiotikumok kedvező és kedvezőtlen interakciói tápanyagokkal Dr. Benkő Ilona
Gyógyszer tápanyag interakciók a farmakokinetikai folyamatokban Dr. Benkő Ilona
Ételintolerancia, ételallergia Dr. Csiki Zoltán
A probiotikumok táplálkozás-élettani szerepe Dr. Csiki Zoltán
Az asthma bronchiale és a COPD kialakulása, megelőzése és kezelése Dr. Gesztelyi Rudolf
A klinikai táplálás alapjai és gyakorlata

Dr. Hallay Judit

Táplálkozástudományi Journal Club Dr. Varga Balázs
Mikrobiomok Dr. Pfliegler Valter Péter

Frissítés dátuma: 2018.10.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.