Tantárgyak- Élelmiszertudományi doktori program

Kötelező tárgyak

kurzus címe

oktató

típus

Táplálkozás és funkcionális élelmiszerek

Dr. Szilvássy Zoltán

kötelező

Élelmiszertudományi kutatások kiemelet területei

Dr. Győri Zoltán

kötelező

Élelmiszer-alapanyagok és élelmiszerek minőségvizsgálata

Dr. Kovács Béla

kötelező

Biomteria

Dr. Huzsvai László

kötelező

Általános kutatási ismeretek (közös a DE-n)

Dr. Csernoch László

kötelező

 

Kötelezően és szabadon választható tárgyak - kompetencia blokkokban

 

Élelmiszerkémia

Élelmiszerkémia

Dr. Kovács Erzsébet, Kincses Sándorné Dr.

kötelezően választható

A tápanyag tartalom meghatározásának modern módszerei

Dr. Csapó János

kötelezően választható

Elemspeciációs módszerek az élelmiszervizsgálatokban

Dr. Kovács Béla

szabadon választható

Elemanalitika (AAS, ICP) Az élelmiszervizsgálat spektroszkópiai módszerei

Dr. Kovács Béla

szabadon választható

Bioaktív komponensek és analitikájuk a zöldség és gyümölcsfélékben

Dr. Remenyik Judit

szabadon választható

Élelmiszer allergének és allergén-mentes termékek gyártásának szabályai és módszere

Dr. Prokisch József

szabadon választható

Élelmiszeripari hulladékok és melléktermékek analitikai vizsgálata

Dr. Nagy Péter Tamás

szabadon választható

Élelmiszermikrobiológia

Az élelmiszergazdaság és molekuláris biotechnológia legújabb eredményei

Dr. Pócsi István, Dr. Pfliegler Valter, Dr. Emri Tamás

kötelezően választható

Mikotoxinok a táplálékláncban, hatásuk kimutatása és bioszintézisük szabályozása

Dr. Pusztahelyi Tünde, Dr. Emri Tamás

kötelezően választható

Mikrobiológiai gyorsmódszerek az élelmiszer minőségi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokban

Dr. Karaffa Erzsébet

szabadon választható

Új eredmények a mikrobiom kutatásában: együttélő, opportunista és élelmiszer-mikrobák jelentősége

Dr. Pfliegler Valter

szabadon választható

Élelmiszertechnológia

Élelmiszerek fizikai és reológiai vizsgálata

Dr. Sipos Péter

kötelezően választható

Innováció az élelmiszeriparban, funkcionális élelmiszerek fejlesztése

Dr. Prokisch József

kötelezően választható

Speciális élelmiszer technológiák

Dr. Sipos Péter, Dr. Csapó János, Gálné Dr. Remenyik Judit

szabadon választható

Mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves anyagok újra hasznosítási technológiái

Dr. Tamás János

szabadon választható

Gabonaalapú termékek fejlesztési és dúsítási lehetőségei

Dr. Diósi Gerda

szabadon választható

Posztharveszt technológia

Dr. Karaffa Erzsébet

szabadon választható

Élelmiszerbiztonság- és fenntarthatóság

Az élelmiszer-biztonság tudományos alapjai és gyakorlata

Dr. Győri Zoltán

kötelezően választható

Az agrokemikáliák élelmiszerbiztonsági megítélése

Dr. Ambrus Árpád

kötelezően választható

Élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés alapjai

Dr. Zentai Andrea

szabadon választható

Minőségügyi rendszerek alkalmazása az élelmiszerláncban 

Dr. Czipa Nikolett

szabadon választható

Élelmiszer toxikológia

Dr. Prokisch József

szabadon választható

Making sense of data in food and life sciences

Dr. Baranyi József

szabadon választható

 Élelmiszerek piacra kerülésének jogi és közegészségügyi vonatkozásai     

Dr. Lugasi Andrea

szabadon választható

Klímaváltozás (aszály, belvíz) élelmiszer-biztonsági hatásának vizsgálata távérzékelési eljárásokkal

Dr. Tamás János

szabadon választható

Precíziós mezőgazdaság és élelmiszerminőség

Dr. Tamás János

szabadon választható

Élelmiszer-biztonság vízkészlet-gazdálkodási összefüggései

Dr. Nagy Attila

szabadon választható

Növényvédő szer és szermaradvány analitika        

Dr. Kadenczki Lajos

szabadon választható

Táplálkozástudomány

Állati modellrendszerekre alapozott táplálkozáskutatás genetikai és molekuláris sejtbiológiai alapjai                                                       

Dr. Máthé Endre

szabadon választható

Egészséges táplálkozás, életkori sajátosságok

Dr. Gesztelyi Rudolf

szabadon választható

A klinikai táplálás alapjai és gyakorlata

Dr. Papp Mária

szabadon választható

Ételintolerancia, ételallergia

Dr. Csiki Zoltán

szabadon választható

A probiotikumok táplálkozás-élettani szerepe

Dr. Csiki Zoltán

szabadon választható

Étrendkiegészítők szerepe, kedvező és kedvezőtlen hatásaik

Dr. Juhász Béla

szabadon választható

Fitonutriensek a táplálkozásban                              

Dr. Veres Szilvia

szabadon választható

Táplálkozási faktorok kapcsolata légúti obstruktív betegségekkel

Dr. Gesztelyi Rudolf

szabadon választható

Az asthma bronchiale és a COPD kialakulása, megelőzése és kezelése

Dr. Gesztelyi Rudolf

szabadon választható

Táplálkozás- és élelmiszermarketing                      

Dr. Szakály Zoltán

szabadon választható

 

 

Frissítés dátuma: 2021.07.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.