Az élelmiszertudományi program tárgyai
kurzus címe |
oktató |
credit |
típus |
||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Táplálkozás és funkcionális élelmiszerek |
Dr. Szilvássy Zoltán |
2 |
kötelező |
||||
Élelmiszertudományi kutatások kiemelet területei |
Dr. Prokich József |
3 |
kötelező |
||||
Élelmiszer-alapanyagok és élelmiszerek minőségvizsgálata |
Dr. Kovács Béla |
2 |
kötelező |
||||
Általános kutatási ismeretek (közös a DE-n) |
Dr. Csernoch László |
1 |
kötelező |
||||
Biomteria |
Dr. Huzsvai László |
2 |
kötelező |
||||
Komplex vizsga (kredit nélküli tárgy) |
Dr. Pepó Péter |
0 |
kötelező |
||||
Élelmiszerkémia kompetencia blokk |
|||||||
Élelmiszerkémia I. – II- III. |
Dr. Kovács Erzsébet, Kincses Sándorné Dr. |
3 |
kötelezően választható |
||||
Elemspeciációs módszerek az élelmiszervizsgálatokban |
Dr. Kovács Béla |
2 |
szabadon választható |
||||
Elemanalitika (AAS, ICP) az élelmiszervizsgálat spektroszkópiai módszerei |
Dr. Kovács Béla |
2 |
szabadon választható |
||||
Bioaktív komponensek és analitikájuk a zöldség és gyümölcsfélékben |
Dr. Remenyik Judit |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszer allergének és allergén-mentes termékek gyártásának szabályai és módszere |
Dr. Prokisch József |
2 |
szabadon választható |
||||
Nanorészecskék az élelmiszerekben |
Dr. Prokisch József |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszeripari hulladékok és melléktermékek analitikai vizsgálata |
Dr. Nagy Péter Tamás |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszermikrobiológia kompetencia blokk |
|||||||
Az élelmiszer-biotechnológia újabb eredményei I. |
Dr. Pócsi István |
1 |
kötelezően választható |
||||
Az élelmiszer-biotechnológia újabb eredményei II. |
Dr. Pfliegler Valter |
1 |
kötelezően választható |
||||
Az élelmiszer-biotechnológia újabb eredményei III. |
Dr. Emri Tamás |
1 |
kötelezően választható |
||||
Mikotoxinok a táplálékláncban, hatásuk kimutatása és bioszintézisük szabályozása I. – II. |
Dr. Pusztahelyi Tünde, Dr. Emri Tamás |
3 |
kötelezően választható |
||||
Mikrobiológiai gyorsmódszerek az élelmiszer minőségi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokban |
Dr. Karaffa Erzsébet |
2 |
szabadon választható |
||||
Mikrobiomok - Új eredmények a mikrobiom kutatásában: együttélő, opportunista és élelmiszer-mikrobák jelentősége |
Dr. Pfliegler Valter |
2 |
szabadon választható |
||||
Mikrobiom kutatások aktualitásai, lehetséges gyakorlati felhasználási területek |
Dr. Paholcsek Melinda |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszertechnológia kompetencia blokk |
|||||||
Élelmiszerek fizikai és reológiai vizsgálata I. – II. – III. |
Dr. Sipos Péter |
3 |
kötelezően választható |
||||
Innováció az élelmiszeriparban, funkcionális élelmiszerek fejlesztése I. – II. – III. |
Dr. Prokisch József |
3 |
kötelezően választható |
||||
Speciális élelmiszer technológiák |
Dr. Sipos Péter, Gálné Dr. Remenyik Judit |
2 |
szabadon választható |
||||
Mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves anyagok újra hasznosítási technológiái |
Dr. Tamás János |
2 |
szabadon választható |
||||
Gabonaalapú termékek fejlesztési és dúsítási lehetőségei |
Dr. Diósi Gerda |
2 |
szabadon választható |
||||
Posztharveszt technológia |
Dr. Karaffa Erzsébet |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszerbiztonság- és fenntarthatóság kompetencia blokk |
|||||||
Az agrokemikáliák élelmiszerbiztonsági megítélése |
Dr. Ambrus Árpád |
3 |
kötelezően választható |
||||
Élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés alapjai |
Dr. Zentai Andrea |
2 |
szabadon választható |
||||
Minőségügyi rendszerek alkalmazása az élelmiszerláncban |
Dr. Czipa Nikolett |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszer toxikológia |
Dr. Prokisch József |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszerek piacra kerülésének jogi és közegészségügyi vonatkozásai |
Dr. Lugasi Andrea |
2 |
szabadon választható |
||||
Klímaváltozás (aszály, belvíz) élelmiszer-biztonsági hatásának vizsgálata távérzékelési eljárásokkal |
Dr. Tamás János |
2 |
szabadon választható |
||||
Precíziós mezőgazdaság és élelmiszerminőség |
Dr. Tamás János |
2 |
szabadon választható |
||||
Élelmiszer-biztonság vízkészlet-gazdálkodási összefüggései |
Dr. Nagy Attila |
2 |
szabadon választható |
||||
Az élelmiszerminőség és növényélettan összefüggései |
Dr. Tóth Brigitta |
2 |
szabadon választható |
||||
Növényvédő szer és szermaradvány analitika |
Dr. Kadenczki Lajos |
2 |
szabadon választható |
||||
Táplálkozástudomány kompetencia blokk |
|||||||
Állati modellrendszerekre alapozott táplálkozáskutatás genetikai és molekuláris sejtbiológiai alapjai |
Dr. Máthé Endre |
2 |
szabadon választható |
||||
Fitonutriensek a táplálkozásban |
Dr. Veres Szilvia |
2 |
szabadon választható |
||||
Táplálkozás- és Élelmiszermarketing |
Dr. Szakály Zoltán |
2 |
szabadon választható |