Tantárgyak- Élelmiszertudományi doktori program

Az élelmiszertudományi program tárgyai

kurzus címe

oktató

credit

típus

Táplálkozás és funkcionális élelmiszerek

Dr. Szilvássy Zoltán

2

kötelező

Élelmiszertudományi kutatások kiemelet területei

Dr. Prokich József

3

kötelező

Élelmiszer-alapanyagok és élelmiszerek minőségvizsgálata

Dr. Kovács Béla

2

kötelező

Általános kutatási ismeretek (közös a DE-n)

Dr. Csernoch László

1

kötelező

Biomteria

Dr. Huzsvai László

2

kötelező

Komplex vizsga (kredit nélküli tárgy)

Dr. Pepó Péter

0

kötelező

Élelmiszerkémia kompetencia blokk

Élelmiszerkémia I. – II- III.

Dr. Kovács Erzsébet, Kincses Sándorné Dr.

3

kötelezően választható

Elemspeciációs módszerek az élelmiszervizsgálatokban

Dr. Kovács Béla

2

szabadon választható

Elemanalitika (AAS, ICP) az élelmiszervizsgálat spektroszkópiai módszerei

Dr. Kovács Béla

2

szabadon választható

Bioaktív komponensek és analitikájuk a zöldség és gyümölcsfélékben

Dr. Remenyik Judit

2

szabadon választható

Élelmiszer allergének és allergén-mentes termékek gyártásának szabályai és módszere

Dr. Prokisch József

2

szabadon választható

Nanorészecskék az élelmiszerekben

Dr. Prokisch József

2

szabadon választható

Élelmiszeripari hulladékok és melléktermékek analitikai vizsgálata

Dr. Nagy Péter Tamás

2

szabadon választható

Élelmiszermikrobiológia kompetencia blokk

Az élelmiszer-biotechnológia újabb eredményei I.

Dr. Pócsi István

1

kötelezően választható

Az élelmiszer-biotechnológia újabb eredményei II.

Dr. Pfliegler Valter

1

kötelezően választható

Az élelmiszer-biotechnológia újabb eredményei III.

Dr. Emri Tamás

1

kötelezően választható

Mikotoxinok a táplálékláncban, hatásuk kimutatása és bioszintézisük szabályozása I. – II.

Dr. Pusztahelyi Tünde, Dr. Emri Tamás

3

kötelezően választható

Mikrobiológiai gyorsmódszerek az élelmiszer minőségi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokban

Dr. Karaffa Erzsébet

2

szabadon választható

Mikrobiomok - Új eredmények a mikrobiom kutatásában: együttélő, opportunista és élelmiszer-mikrobák jelentősége

Dr. Pfliegler Valter

2

szabadon választható

Mikrobiom kutatások aktualitásai, lehetséges gyakorlati felhasználási területek

Dr. Paholcsek Melinda

2

szabadon választható

Élelmiszertechnológia kompetencia blokk

Élelmiszerek fizikai és reológiai vizsgálata I. – II. – III.

Dr. Sipos Péter

3

kötelezően választható

Innováció az élelmiszeriparban, funkcionális élelmiszerek fejlesztése I. – II. – III.

Dr. Prokisch József

3

kötelezően választható

Speciális élelmiszer technológiák

Dr. Sipos Péter, Gálné Dr. Remenyik Judit

2

szabadon választható

Mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves anyagok újra hasznosítási technológiái

Dr. Tamás János

2

szabadon választható

Gabonaalapú termékek fejlesztési és dúsítási lehetőségei

Dr. Diósi Gerda

2

szabadon választható

Posztharveszt technológia

Dr. Karaffa Erzsébet

2

szabadon választható

Élelmiszerbiztonság- és fenntarthatóság kompetencia blokk

Az agrokemikáliák élelmiszerbiztonsági megítélése

Dr. Ambrus Árpád

3

kötelezően választható

Élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés alapjai

Dr. Zentai Andrea

2

szabadon választható

Minőségügyi rendszerek alkalmazása az élelmiszerláncban 

Dr. Czipa Nikolett

2

szabadon választható

Élelmiszer toxikológia

Dr. Prokisch József

2

szabadon választható

 Élelmiszerek piacra kerülésének jogi és közegészségügyi vonatkozásai     

Dr. Lugasi Andrea

2

szabadon választható

Klímaváltozás (aszály, belvíz) élelmiszer-biztonsági hatásának vizsgálata távérzékelési eljárásokkal

Dr. Tamás János

2

szabadon választható

Precíziós mezőgazdaság és élelmiszerminőség

Dr. Tamás János

2

szabadon választható

Élelmiszer-biztonság vízkészlet-gazdálkodási összefüggései

Dr. Nagy Attila

2

szabadon választható

Az élelmiszerminőség és növényélettan összefüggései

Dr. Tóth Brigitta

2

szabadon választható

Növényvédő szer és szermaradvány analitika          

Dr. Kadenczki Lajos

2

szabadon választható

Táplálkozástudomány kompetencia blokk

Állati modellrendszerekre alapozott táplálkozáskutatás genetikai és molekuláris sejtbiológiai alapjai                                                      

Dr. Máthé Endre

2

szabadon választható

Fitonutriensek a táplálkozásban                               

Dr. Veres Szilvia

2

szabadon választható

Táplálkozás- és Élelmiszermarketing                      

Dr. Szakály Zoltán

2

szabadon választható

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 12. 08:37